Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Ο Κώστας Μπομπότας στο 29o Money Show: Νέα γραμμή για την πατρίδα μας η στροφή των Σαρακατσάνων στην ορεινή ανάπτυξη της χώρας μας

Στο γενικότερο αναπτυξιακό πλαίσιο της χώρας  έγινε  28-4-18  στο ξενοδοχείο HYATT REGENCY στη  Θεσ/νικη και στα πλαίσια του 29ου Money Show , μεταξύ άλλων, ανάπτυξη του θέματος  της μετακινούμενης ελληνικής κτηνοτροφίας στην UNESKO,ως ένα από τα εργαλεία εξόδου από την κρίση  στην χώρα μας!

    Η Πανελλήνια  Ομοσπονδία  Συλλόγων Σαρακατσάνων( ΠΟΣΣ), μετά από πρωτοβουλία του Πρόέδρου της κ. Γιώργου Μουτσιάνα, που τρέχει μπροστά από τις εξελίξεις, συμμετείχε με  3 εισηγήσεις:





         1)  Αλεξία Γάτου πρόεδρος Σ.Σ. Φοιτητών Θες/νίκης, επικεφαλής επιτροπής  νεολαίας της Π.Ο.Σ.Σ.  Θέμα: Πώς βλέπει η νεολαία την μετακινούμενη κτηνοτροφία στη χώρα μας

              2) Μπομπότας Κώστας πρόεδρος Σ.Σ. Δυτικής Μακεδονίας, οικονομολόγος τραπεζικός. Θέμα: Οι μετακινούμενοι νομάδες Σαρακατσαναίοι στον χώρο και τον χρόνο,

              3) Μπίκος Ιωάννης Γεωπόνος πρώην Αντινομάρχης Αγροτικής  Ανάπτυξης  Θεσ/νίκης. Πρώην Δήμαρχος Χαλκηδόνος. Θέμα: Η Συμβολή της μετακινούμενης κτηνοτροφίας στην πρωτογενή ανάπτυξη.

   Ο συντοπίτης μας γνωστός οικονομολόγος αιρετός Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΣΤΑ)  του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος,Τραπεζικός και Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Δυτικής Μακεδονίας, έλαβε την ευκαιρία και έδωσε με το γνωστό του δυναμικό τρόπο την πιο καθαρή οφειλόμενη γραμμή όχι μόνο των σαρακατσάνων αλλά και όλων των ελλήνων, την στροφή στην ανάπτυξη της ορεινής υπαίθρου, των ορεινών όγκων και των οροπεδινών υψιπέδων, συμβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο στην πολύ σημαντική πρωτοπορία και το νέο  συλλογικό δυναμικό σκεπτικό της Ομοσπονδίας των Σαρακατσάνων της χώρας μας!!

    Αξίζει  να παρακολουθήσουμε όλοι ποιά εθνικά  μηνύματα περνάει ο συντοπίτης μας μέσα από μια αναπτυξιακή ημερίδα με επίσημους προσεκλημένους τους σαρακατσάνους,είθε άμεσα και όλους τους άμεσα συσχετιζόμενους και καθ ύλην αρμόδιους  στης χώρας μας!   

    Το βίντεο που ακολουθεί είναι από το ΡΑΔΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑ:



   Ένα μεγάλο καμπανάκι είναι ότι κάθε χρόνο, η μεγάλη κατανάλωση του οβελία το Ελληνορθόδοξο Πάσχα καλύπτεται από περίπου 20% από την εγχώρια παραγωγή κι από 80% περίπου  από ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων!  Και δεν θα έπρεπε να λέει κάτι το γεγονός ότι πολλά ελληνικά αμνοερίφια καταναλώνονται από πριν, στο Πάσχα των Καθολικών, όπου κάνουμε εξαγωγές σχεδόν όλα τα ψιλά αρνιά μας  6-8 κιλά και ένα μέρος από τα πιο βαριά μας αρνιά 8-12 κιλά !

 Επίσης υστερούμε στο γάλα, ακόμα και στο τυρί, επίσης υστερούμε σημαντικά και στο βόειο και στο χοιρινό κρέας, όπως και σε άλλα προιόντα της πρωτογενούς  παραγωγής στη χώρα μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου